Bellanut Yulaf Ezmesi ve Beslenme

Bellanut Yulaf Ezmesi ve Beslenme

YULAF

Bir tür tahıl olan yulaf özellikle kahvaltı kaselerimizde çeşitli meyve kuruyemiş kurutulmuş besinler ve süt ile kombinasyonlanıp hem doyurucu hem besleyici olarak öğünlerimizde yer alır.  Yulaf, bileşenleri sayesinde sağlığa yararlı birçok madde içerir. Fosfor, Tiamin, Magnezyum, Çinko içerir.

           Yulaf ezmesinin, kötü ( LDL ) kolesterolü düşürme konusundaki etkili bir yeteneği vardır.Yulaftaki birincil çözünür lif türü olan beta-glukan, sindirim üzerine etki ederek sindirimi yavaşlatmaya, tokluk hissi oluşturmaya ve iştah hissini bastırmaya yardımcı olur. Beta-glukan, bağırsakta kolesterolden zengin safra asitlerine bağlanabilir.  Bununla birlikte bunları sindirim kanalından ve sonunda vücudun dışına taşıyabilir. Yulaf sağlık açısından da, kardiyovasküler hastalıklar ve diyabet gibi çeşitli hastalıklarla ilişkin kronik iltihabın zararlı etkilerini azaltmak için antioksidan görevi üstlenen fenolik bileşikler ve fitoöstrojenler olarak bilinen bitki kimyasalları içerir. Yulaf ezmesi, yüksek su ve çözünür lif içeriği sayesinde kilo vermeye ve bunun yanında açlık düzeyini kontrol etmeye çalışanlar için öncelikli tercih edilen bir besindir. Her türlü spor branşında enerji kaynağı olarak yoğun bir şekilde tercih edilmesindeki sebebi, içindeki hiç yok denecek kadar az oranda şeker barındırdığı, kaliteli karbonhisrat kaynağıdır. Bu sayede kan şekerini düşük tutarak, yüksek bir enerji kaynağı sağlar. Neden yulaf tüketmemiz gerektiğinin cevaplarını say say bitiremeyiz, bunlar sadece birkaçı.

  • Kan şekerini düşürür,
  • Antioksidan sağlar,
  • Bağırsağınızda sağlıklı bakterileri teşvik eder,
  • Kilonuzu yönetmek için kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur,
  • Kabızlığı hafifletir,
  • Ciltte kaşıntı ve tahrişi giderir,
  • Kolon kanseri olasılığınızı düşür.
  • Yüksek oranda bitkisel protein ihtiva eder.
  • Enerji metabolizaması için kaliteli bir kompleks karbonhidrat kaynağıdır.
  • İnsülin yanıtını iyileştirir.
  • Nitrik asit üretimini arttırır.
  • İnflamasyonu azaltır.
  • Bol vitamin ve mineral sağlar. (Magnezyum, demir, çinko, potasyum, kalsiyum, folat, fosfor, bakır ve B1- B5 vitamini)
  • Astım riskini azalttığına dair bilimsel araştırmalar vardır.

Yulaf ezmesi ile yapabileceğiniz bir çok sağlıklı ve lezzetli tarif mevcuttur. Bu tariflerden ikisini sizinle paylaşmak isterim. Tariflere geçelim. Sabah Kahvaltısında; Malzemeler: Üç yumurta, 1 su bardağı yulaf ezmesi, 3,4 tutam maydanoz, 50 gr lor peyniri Hazırlanış: Bütün malzemelere derin bir kabakta karıştırdıktan sonra tabanı zeytinyağı ile kaplanmış tavada ön tarafını 3dk, arka tarafını 3 dk pişirdikten sonra service hazır hale getirilir. Tatlı olarak; Malzemeler: 1 tam muz, yarım su bardağı yulaf, 2 çay kaşığı tarçın, 3-4 adet fındık, istenilen ölçüde süt Hazırlanış: Muzlar doğranarak süt ve yulaf ile bir tatlı cupında birleştirilir. Fındık ve tarçın karışımın üstüne ekildikten sonra servise hazır hale getirilir. Tercihen yaz ayların soğuk tüketmek için buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra da tüketebilirsiniz.

ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ (100G İÇİN)

-Enerji                       370 kcal

-Protein                     12,53g

-Lif                             5,43g

-Karbonhidrat            63,29g

-Yağ                           1,0g

-Kalsiyum                   54g

-Potasyum                 348g

 

Yulaf, günümüzde tespit edilen en sağlıklı ve besleyici değeri yüksek tahıllar arasında bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan bu tahıldan yulaf ezmesi, yulaf unu, yulaf kepeği gibi ürünler elde edilmektedir. Yulaf İçeriği İçeriğinde önemli vitamin ve mineraller barındıran yulaf bitkisel antioksidan bileşenleri bakımından çok zengindir. Bir porsiyon yulaf ortalama olarak 30 gram ve yaklaşık olarak 117 kalori içermektedir. Ağırlık olarak bakıldığında içeriğinde % 66 karbonhidrat, % 17 protein, % 7 yağ ve % 11 lif bulunmaktadır. Lezzetli tarifler yapabilmeniz için güzel ve kaliteli bir yulaf ezmesi kullanmanız çok önemli. Bellanut’ın  ‘BellaNut Gurme Serisi Yulaf Ezmesi’ tarifleriniz için en doğru tercih olacaktır. Gelin birlikte ürünümüzün içeriğine göz atalım ve lezzetli, sağlıklı tarifler yapmak için işe koyulalım. Sağlıklı ve iyi günler dilerim.

 

 

 

R. Işın İMREN

Etiketler: bellanut yulaf ezmesi
Mart 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR