Bellanut Soya Kıyması ve Soya Fasulyesi: Soyadan Gelen Mucize

Bellanut Soya Kıyması ve Soya Fasulyesi: Soyadan Gelen Mucize

Bellanut Soya Kıyması ve Soya Fasulyesi: Soyadan Gelen Mucize

 

Doğu Asya'ya özgü bir baklagil türü olan soya fasulyesi Asya yemeklerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve binlerce yıldır tüketilmektedir. Günümüzde, genellikle Asya ve Güney ve Kuzey Amerika'da yetiştirilmektedir.

Sporcuların soya fasulyesi tercih etme sebeplerinden biri;

Soya fasulyesi omega-3 yağları, çoklu doymamış yağ, B vitamini, demir, çinko, antioksidanlar, lifler açısından oldukça zengindir. Yaklaşık olarak yüzde 40 protein içermektedir . Bu özelliği ile tavuk gibi hayvansal gıdalara alternatif bitkisel protein kaynağı olarak tercih edilebilir.Vejetaryen beslenme tipinde zengin içeriği ve yüksek protein kaynağı olması sebebiyle öne çıkar.

Soya unu, soya proteini, tofu, soya sütü, soya sosu ve soya yağı gibi çeşitli soya ürünleri mevcuttur. Bellanuts soya fasulyesi ve soya kıyması içeriği ve tadı ile güvenle tercih edebileceğiniz ürünlerdir.

Soya fasulyesinin vücuda ne gibi faydaları vardır ?

*Metabolizmayı geliştirme,

*Sağlıklı kilo almaya yardımcı olma,

*Kalp sağlığını koruma,

*Menopozun etkilerini azaltma

*Sindirimi iyileştirme,

* kemik sağlığını geliştirme,

*Doğum kusurlarına karşı koruma,

*Dolaşımı arttırma,

*Diyabet riskini azaltma,

*Vücudu güçlendirme gibi birtakım özellikler ile öne çıkar.

Soya ve soya içeren gıdalar tüketmek, bitki proteinin ihtiyacını karşılamak için en ideal besinlerden biridir. Yapılan araştırmalara göre diyetinize daha fazla miktarda karbonhidratın tersine daha fazla miktarda bitki proteini (örn;soya fasulyesi,kıyması vb.)eklemenin, kan basıncını azaltmanın yanı sıra kardiyovasküler sistemeolumlu etkileri gözlenmiştir.

* Soya fasulyesi, kemiklerin gelişimi ve korunması için önemli görevi bulunan kalsiyum açısından içeriği oldukça zengindir. Bununla birlikte kemik yapısının korunmasında görevi bulunan magnezyum mineralini de içermektedir. Soya fasulyesi ve diğer soya ürünlerinin fazla miktarda  tüketildiği ülkelerde osteoporoz gibi diğer kemik sorunlarının daha az olduğu gözlemlenmiştir. Düzenli ve yeterli miktarda soya fasulyesi tüketmenin kemiklerdeki mineral kaybının önlenmesine yardımcı olduğu düşünülmektedir.

* Lif kaynağı olarak sindirimi hızlandıran soya fasülyesi, kabızlık gibi sindirim problemlerininn giderilmesinde de büyük rol oynamaktadır. Sindirim sistemini rahatlatlatmakla birlikte bağırsaklara iyi geldiği bilinmektedir .

Bellanut Soya Fasulyesi Besin Değerleri

* Vegan,

* Glutensiz,

* Şekersiz,

* Katkı ve koruyucu maddesi içermez.

Enerji ve Besin Değeri 100gram için

Protein 37,2

Enerji 260

Karbonhidrat 0,4

Yağ 1,1

Kalsiyum 251 Lif 17,1

Soya Kıyması

Soya proteini kıyma ya da kuşbaşı şeklinde tane yapısına göre farklılık gösterebilir. Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmına özel işlemler uygulanarak, basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılıp et dokusu kazandırılması sonucunda elde edilen katkısız ve doğal besindir. Et türlerinin içerdiği proteinler ile fonksiyonel açıdan aynı özelliklere sahiptir ve bitkisel protein kaynağı olarak besin değeri bakımından, en az  et kadar değerli olarak nitelendirirlir.
Kolesterol ve yağ içermeyen yapıları sayesinde et türlerine oranla  daha sağlıklı ve biyolojik yararlanımı yüksek ürünler olarak kabul edilirler.

Bellanut Soya Kıyması Besin Değerleri:

Beslenmede protein değerini arttırıp yağ oranını düşürerek zenginleştirilmiş bir besin içeriği ile bazı besinlerde tercih edilir. Soyadan meydana geldiği için soyanın içerdiği vitaminleri içerir. B6 ve B kompleks vitaminleri yönünden zengindir.

* Vegan,

* Glutensiz,

* Şekersiz,

* Katkı ve koruyucu maddesi içermez.

Enerji ve Besin Değeri 100gram için

Protein 45,3

Enerji 298

Karbonhidrat 19,8

Yağ 1,1

Kalsiyum-

Lif 14,1

Soya içerdiği yükseks vitamin, mineral ve lif içeriği sayesinde sağlığımıza büyük faydalar sağlamakta. Birçok formda tüketimimize sunulan soyayı, biz BellaNuts ailesi olarak soya kıyması ve soya fasulyesi olarak sofralarınıza getiriyor, sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırlamanıza yardımcı oluyoruz. Yeni lezzetleri sağlıklı bir şekilde keşfetmek için ürünlerimizi tüketebilirsiniz. Bir dahaki sefere yeni bir yazımızda buluşmak dileğiyle, sağlıklı günler dilerim.

 

 

 

R.Işın İmren

Etiketler: bellanut soya kıyması ve soya fasulyesi
Nisan 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR